Po mačo Maskvoje – skirtingos CSKA ir „Žalgirio“ trenerių nuotaikos 0

Tadas Širvinskas (iš Maskvos, Rusija), www.kaunodiena.lt

Po Kauno „Žalgiriui“ sekmadienį pralaimėtų VTB Vieningosios lygos rungtynių Maskvos CSKA strategas Ettore Messina užsiminė, kad dalį kaltės turėtų prisiimti buvęs žalgirietis Sonny Weemsas.

Po pralaimėjimo E.Messina teigė, kad pergales galintį atnešti žaidimą pagaliau suradusią CSKA iš pusiausvyros išmušė prieš kelias savaites pasveikę ir vėl pradėję žaisti savanaudiški žaidėjai.

Daugiau užuominų nereikėjo. Visi suprato, kad kalba eina apie pernai Kaune rungtyniavusį S.Weemsą, kuriam Maskvos klube yra numatytas svarbus vaidmuo.

E.Messina teigė, kad dabartinė CSKA komanda nepanaši į tas, kurios Maskvos klubui skynė trofėjus, o S.Weemsas nepanašus į ankstesnius lyderius.

„Ar tai panašu į Matjažo Smodišo, Theodoro Papalouko ir Roberto Holdeno komandą? Ne. Į Ramūno Šiškausko, Andrejaus Kirilenko ir Aleksejaus Švedo. Ne. Čia yra kita istorija“, – kalbėjo E.Messina.

E.Messina skundėsi, kad S.Weemso neįmanoma nuteikti tinkamai žaisti per nacionalines pirmenybes ir Vieningosios lygos rungtynes. Amerikietis realų savo pajėgumą atskleidžia tik Eurolygoje.

„Viską išbandėme. Viena ranka duodame morką, kita plakame bizūnu, tačiau kol kas mums sekasi prastai“, – guodėsi strategas.

Savo ruožtu Kauno „Žalgirio“ vyriausias treneris Joanas Plaza džiaugėsi pergale.

„Šiose rungtynėse bandėme atsigauti psichologiškai. Nebeturime Ibrahimo Jaabero, serga Rimantas Kaukėnas. Prieš šią kelionę sužinojome, kad dar nė minutei negalės padėti Robertas Javtokas. Taip pat mes susiduriame su labai nepalankiu tvarkaraščiu. Tačiau nei vienas žaidėjas nesiskundė, komanda kovėsi. Labiausiai noriu pasveikinti savo jaunus žaidėjus. Nuo sezono pradžios jie labai patobulėjo ir labai padėjo šiose rungtynėse“, – sakė J.Plaza.

„Žinau, kad kitos rungtynės su CSKA bus labai sunkios. Jie prisimins šį pralaimėjimą, tačiau ši pergalė jau yra mūsų. Labai džiugu ir dėl to, kad „Žalgiris“ prieš CSKA Maskvoje nėra laimėjęs nuo praėjusio amžiaus. Ko išmokome iš pralaimėjimo CSKA Kaune? Kaune jie puikiai metė tritaškius, gerai kovojo dėl kamuolių, bet aš visada kartojau, kad jei mes žaisime taip, kaip mokame, galime kovoti su visomis komandomis“, – pridūrė J.Plaza.

Komentarai